13 – 16 mei: 15 jaar Tilburg Hap Stap Festival

Klik hier voor meer informatie over het Tilburg Hap Stap Festival
Bekijk de Foto's van het HLB Tilburg Hap Stap Festival 2009

15 jaar geleden zijn enkele ondernemers op het idee gekomen om een laagdrempelig festival te organiseren waarbij de restaurants uit de binnenstad zich met hun gerechten konden presenteren aan de inwoners van Tilburg. De doelstelling was om zo meer bekendheid te verwerven bij het Tilburgse publiek. Onder leiding van Peter Manni kreeg het festival gestalte onder de naam Tilburg Hap-Stap Festival.

De eerste jaren werd een lint van tenten getrokken die op de Heuvel, het Piusplein en de Paleisring stonden waar deelnemende restaurants zich konden presenteren. In de loop der jaren is dit concept onaangetast gebleven. Mede door de inzet van de deelnemende ondernemers, sponsoren en de vrijwilligers die zich ieder jaar belangeloos inzetten om dit 4 daagse festival tot een succes te maken. Tot voor 4 jaar geleden concentreerde het festival zich nog uitsluitend op de Heuvel om het geheel wat intiemer en gezelliger te maken, totdat zich de mogelijkheid aandiende om te verhuizen naar de prachtige Interpolistuin, naar wat nu blijkt ,een gouden vondst. Sinds 2007 is het Tilburg Hap Stap Festival met Hemelvaart 4 dagen lang dé tuin voor de bezoekers om onder het genot van een drankje de heerlijke 1, 2, 3, of 4 bons gerechten van diverse restaurants en eetgelegenheden te proeven. Uiteraard mag entertainment hier niet ontbreken en kunt u genieten van straattheater en muziek.

Met trots presenteert het Tilburg Hap Stap Festival in haar 15e jaar het nieuwe Tilburg Hap Stap Festival logo waarbij de herkenbaarheid van het festival voorop staat. Om dit jubileum samen met u te vieren, nodigen wij iedereen uit om van 13 t/m 16 mei naar de Interpolistuin te komen om te genieten van de gerechten, de drankjes en uiteraard het entertainment waarbij wij dit jaar groots hebben uitgepakt zoals hieronder is beschreven.  De toegang van is geheel gratis. Gedurende het festival geldt de speciale Hap Stapbon als betaalmiddel. Deze bonnen zijn op het festivalterrein te koop bij de aanwezige kassa’s. De prijs van een bon bedraagt €.2,10 en zijn tot een week na het festival nog geldig bij alle deelnemende restaurants.

De deelnemende restaurants voor 2010 zijn:

1.   Hotel Brasserij Grand Central
2.   Café De Heeren Van Tilburg
3.   Gasterij De Commanderie
4.   Gember En Sereh Satéspecialiteiten
5.   Café Hoegaarden/
6.   Het Huys Van Voskens
7.   Eetcafé Klein Tilburg
8.   Restaurant La Vie en Rose
9.   l’Olivo
10. Tapasbar Mañana
11.  Bar Brasserie Puur Mercure
12. Pino’s wereld eetcafe
13. Café polly maggoo
14. Roefus eetcafé
15. Restaurant taste!
16. Tippi wan voor sushi en meer
17. Wapen van tilburg

Entertainmentprogramma

Donderdag 13 mei 2010
van 14.00 uur – 24.00 uur

Dit wordt een fantastische middag in Italiaanse sferen. In de Interpolistuin waant u zich op Italiaanse bodem en zullen wij u verwennen met een uiteenlopend programma. Zo zal de jonge, maar veelbelovende zangeres Margo Zoer Italiaanse repertoire ten gehore brengen van o.a. Laura Pausini, Eros Ramazzotti en Andreas Bocelli. Gabriella Massa zal u meevoeren op de muzikale klanken van de Italiaanse Rivera.

Uiteraard wordt ook gedacht aan het straattheater. Hier ziet u Total Preformance als “Venitiaanse gondeliers”, het duo ‘s moeders Bruukske zal als Koos & Jozias twee butlers die normaal bij Paleis Soestdijk aan het werk zijn. Ze weten alles van etiquette en van een vorstelijk onthaal (rode lopers e.d.). Ze geven op hun eigen ludieke manier de gasten een warm welkom op “Hap &Stap 2010”. Ook zullen zij als Pavarotti & friend optreden. Een act vol met Italiaanse kolder, pizza’s en liedjes. Marc Heijnen presenteert “Stairway to Heaven”. Met een klarinet, een koffer en een accordeon bespeelt hij de mensen, de hemel en de zon. Cefas Hoofs zal als echte maffiabaas het terrein bewaken en Mieke van Breugel is een authentiek Italiaanse “maama” en heeft het tot haar missie gemaakt om de liefde hier en daar een duwtje in de goede richting te geven. Zij is besmet met het virus romantica. Teatro Pavana zal je met hun act “Clarini” meevoeren in een Jeroen Bosch schilderij. Na deze fantastisch amusante middag zal de voorzitter van Stichting Hap-Stap Tilburg om 20.00 uur de officiële opening verrichten van dit 4-daagse, voor alle Tilburgers toegankelijk festijn. Teatro Pavanazal  nogmaals een expressief optreden verzorgen waarin het nieuwe logo gepresenteerd worden van het Tilburg Hap-Stap Festival.

Vanaf 20.30 uur gaat het dak er helemaal af wanneer de Belgische formatie Boogie WonderBand het podium zal betreden en de meest fantastische soul-show die u ooit zal zien, ten gehore brengt. Als slagroom op de taart zullen zo rond de klok van 22.15uur drie geweldig mooie dames van Big Black and Beautiful het einde van deze enerverende dag met een spetterend “back to Motown memory lane” optreden afsluiten. Dit optreden is door alle deelnemende restaurants als cadeau aan Tilburg Hap Stap geschonken. Voor een dag zal de muziek stoppen om 23.00 uur. De dag en avond worden gepresenteerd door Henrike Brouwer.

Vrijdag 14 mei 2010
van 17.00 uur- 24.00 uur

Om 17.00 uur starten wij met een rustig begin van de avond. Om het publiek niet al teveel te vermoeien, zal er gezellige muziek klinken uit de geluidsinstallatie. Een ieder kan rustig genieten van de diverse heerlijke en verrassende gerechten van de 17 deelnemende restaurants. Later op de avond heeft u uw energie nog hard nodig. Zo rond de klok van 20.00 uur zal de dansvloer namelijk vrij worden gemaakt voor u als de nederpopband “LOS” gaat optreden. De klanken van bekende nederpop top 40 hits zullen ervoor zorgen dat u uw voeten van de vloer krijgt.

Zaterdag 15 mei 2010
van 14.00 uur-24.00 uur

De zaterdag start om 14.00 uur en beginnen wij zo rond de klok van 15.00 uur beginnen wij met de Be Brassband uit Berkel Enschot. U zult zich verbazen over de “nieuwe” sound die deze Brassband met zich mee brengt! Om 18.00 uur maken zij plaats voor de modellenwedstrijd van Typisch Tilburg kalender. 40 Typisch Tilburgse modellen zullen zich presenteren aan een vakjury. De 40 modellen zijn overgebleven na een selectie welke de afgelopen maanden is gehouden. Deze 40 modellen presenteren zich in twee sessies aan de vakjury en het publiek. Uiteindelijk blijven de 13 beste modellen over die op de Typisch Tilburg Kalender 2011 mogen poseren. Een evenement dat u niet mag missen! De hele show zal gepresenteerd worden door Rogier van Oosterhout (Omroep Brabant). Om 20.30 uur zal een van de beste coverbands van Nederland The Nighttrain zijn opwachting maken. Met soul, dynamiek en humor heeft the Nighttrain reeds blijvende sporen achtergelaten op menig groot en klein feest in Nederland. Dit mag u absoluut niet missen.

Zondag 16 mei 2010
van 14.00-21.00 uur

De kindermiddag zal weer worden georganiseerd door de kinderwerkgroep te G.E.K. Dit jaar hebben zij de vroegere, de huidige en de toekomstige spelen voor de kinderen op het festivalterrein neer gezet. De kinderen zullen vermaakt worden met diverse spellen die iedereen nog kent van weleer zoals spijkerpoepen, kleding estafette, stelten lopen en sjoelcompetitie. Van de huidige spelen is het gezichten maken van ballonen, de toren van Pisa en schminken voor de kinderen aanwezig. En voor wie de toekomstige spelen wil gaan doen zijn er Goal UFO werpen, Jenga en nog veel meer leuke spelen. De kinderen kunnen zich ook laten schminken. Zoals u ziet genoeg activiteiten waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Ook is er een leuke wedstrijd waar de kinderen een skelter of kinderfiets kunnen winnen. Interpolis heeft 5x 4 toegangskaarten voor de Efteling ter beschikking gesteld welke verloot worden door middel van een prijsvraag voor de kinderen. DJ Johan van Erven draait de hele middag gezellige kindermuziek. De presentatie van de kindermiddag is in handen van Henrike Brouwer.

Om 21.00 uur sluit het festival

Meer weten over HLB Tilburg Hap Stap Festival?
Kijk op www.tilburg.com/hapstap