13 modellen gekozen voor Typisch Tilburg Kalender 2011

Foto's:
Typisch Tilburg Modellenwedstrijd 2010

De verkiezing vond plaats in de Interpolistuin tijdens het Tilburg Hap Stap Festival. Uit veertig deelnemers koos de jury dertien Typisch Tilburgse modellen.  De dertien winnaars zijn: Linde Verhoeven, Vera Jasmijn van Goor, Kirsten Spoor, Luciënne van de Kar, Lori Brekelmans, Jamie Vugts, Lily Francois, Guusje Verhoef, Rosalie van den Hoven, Anushka Brooks, Loes van de Winckel, Julia Musters en Joyce Anne Booy Liewers. De kalender wordt er dit jaar dus een met alleen dames.

Tijdens de spannende vakjuryronde werd bepaald welke modellen het predikaat Typisch Tilburg mogen krijgen. De strenge jury, bestaande uit Bo Vrinten, Marcel Beumer, Danielle Trilsbeek, fotograaf Camiel Donders en horecaman Rob Reijen had het er moeilijk mee, maar koos uiteindelijk voor deze dertien modellen. 

Modellenwedstrijd
De online verkiezing van de TT Modellenwedstrijd bleek ook dit jaar weer een groot succes. Na de Castingmiddag in de Emmapassage op zondag 28 februari, waar de deelnemers zich professioneel op de foto konden laten zetten, schreven 172 modellen zich in op www.typischtilburg.nl.  Er werden tijdens de stemmingsronde van 26 april tot en met 1 mei in totaal 111.153 stemmen uitgebracht op de deelnemende modellen.

Kalender 2011
Dit najaar worden de dertien winnaressen op de mooiste plekjes in de stad gefotografeerd. December 2010 wordt de TypischTilburg Kalender 2011 in gelimiteerde oplage uitgebracht. Het Tilburgse bedrijfsleven zorgt voor de gratis verspreiding.

Voor meer informatie en de laatste updates rondom de kalender en fotoshoots, check www.typischtilburg.nl!