Diva’s of Dance op redcoon.nl Tilburg Hap Stap Festival

De organisatie van het redcoon.nl Tilburg Hap Stap Festival is erin geslaagd om ook dit jaar een gevarieerd en bruisend programma neer te zetten. In het Hemelvaartweekend, van donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei, geniet jong en oud van dit festival.

Peter Zandboer (voorzitter festival): “Wij zijn erg blij dat we in deze tijden van crisis een afwisselend programma neer kunnen zetten. Met behulp van sponsoren willen we het festival ook dit jaar betaalbaar een laagdrempelig houden, maar wel met entertainment van hoog niveau.”

Donderdag 17 mei De eerste dag gaat het terrein om 14.00 uur open. Meteen start de straattheatermiddag met diverse acts en ander rondlopend entertainment. Laat bijvoorbeeld uw schoenen poetsen bij de Turkse man Boyaci Huseyin en geniet van de acrobatiek in de lucht. Vanaf 18.00 uur zweept DJ Hi-Tone het publiek op. Aansluitend treed om 20.30 uur de band Flat Out voor u op.  Een swingende pop-coverband met een zeer ruim repertoire. Geen podium is te groot voor Flat Out!

Vrijdag 18 mei
DJ HI-Tone opent het festival om 17.00 uur. Vervolgens gaat iedereen back to the 80’s & 90’s. Door de originele clips op grote ledschermen en vette hits gaan alle bezoekers uit hun dak! Voorafgaand aan een spetterend optreden reikt de hoofdsponsor redcoon.nl een prachtige entertainmentset ter waarde van € 2300,00 uit aan de winnaar van de prijsvraag. Kijk op www.hapstap.nl voor meer informatie hierover. Om 23.00 uur staat niemand minder dan de Diva’s of Dance op het podium. Wie kent niet de mega dance-acts: 2unlimited, T-Spoon en 2Brothers On The 4th Floor? Met internationale hit-successsen als: No Limits, Dreams en natuurlijk Sex on the Beach. Anita Doth (2 Unlimited), Linda Estelle (T-Spoon) en Des’ray (2Brothers) zijn helemaal terug. Geniet van een wervelende show met de grootste hits van collega’s uit de jaren ’90 en natuurlijk een swingende hitmix waarin de grootste successsen van deze dance diva’s zelf de revue passeren.

Zaterdag 19 mei
Na de opening om 14.00 uur start een paar uur later rond 18.00 uur de modellenwedstrijd van de Typisch Tilburg Kalender. Veertig Typisch Tilburg modellen presenteren zich aan een vakjury. Deze modellen zijn overgebleven na een online modellenwedstrijd welke de afgelopen maanden is gehouden. De modellen presenteren zich in twee sessies aan de vakjury en het publiek. Uiteindelijk blijven de 13 beste modellen over die op de Typisch Tilburg Kalender 2013 mogen poseren. Om 20.30 uur treedt de HotTown Showband op. Deze coverband switcht moeiteloos van relaxte achtergrondmuziek naar stevige popmusic met hits uit heden en verleden.

Zondag 20 mei
De laatste dag van het festival wordt om 14.00 uur geopend en dat is dan ook meteen de start van de kindermiddag. In het begin van de avond maakt de band Funkoplast haar opwachting. Met een mix van de swingin' grooves van New Cool Collective, oerfunk van Herbie Hancock, Jaco Pastorius en the Tower of Power, vette soul uit de kelen van Joss Stone, Amy Whinehouse en Alain Clark en met een sausje Duffy, Doe Maar en Room Eleven brengen zij een gevarieerd, 'groovy-groovy-jazzy-funky' repertoire. Een optreden van Funkoplast KUN je dus gewoon niet missen!

De presentatie van het festival is in handen van Rens Merkelbach.

Het redcoon.nl Tilburg Hap Stap Festival is voor alle levensgenieters! Lekker eten, borrelen, ongedwongen ontmoetingen, muziek, kunst en cultuur in de Interpolistuin.
Tilburg Hap Stap Festival  “Waar je thuis bent als je uit gaat”

De openingstijden van het festival zijn op donderdag van 14.00 uur tot 00.00 uur, vrijdag van 17.00 uur tot 01.00 uur, zaterdag van 16.00 uur tot 01.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 22.00 uur.