Twenty 4 Seven op openingsavond Hap Stap Festival

De organisatie van het redcoon.nl Tilburg Hap Stap Festival is erin geslaagd om ook dit jaar een gevarieerd en bruisend programma neer te zetten. In het Pinksterweekend, van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei, geniet jong en oud van dit festival.

Peter Zandboer (voorzitter festival): “Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd en tof programma neer te zetten. Met behulp van de sponsoren willen we het festival ook dit jaar betaalbaar een laagdrempelig houden, maar wel met entertainment van hoog niveau.”

Vrijdag 17 mei
De eerste dag presenteert het Tilburg Hap Stap Festival vanaf 17.00 uur de Grootste Vrijdagmiddagborrel van Tilburg. DJ Hi-Tone verzorgt de muzikale omlijsting. Om 20.00 uur neemt Fenno Werkman het van hem over. Een hippe, super swingende avond, vol met van alles dus, 80’s, 90’s and more! Rond 23.00 uur is het tijd voor de succesvolle dance-act Twenty 4 Seven, die voornamelijk in de jaren '90 nationaal en internationaal furore maakte! Twenty 4 Seven ft. Stay-C & Li-Ann is een echte 90's revival act waarin alle grote hits uit de gloriejaren voorbij komen. Dat wordt dus dansen geblazen!

Zaterdag 18 mei
Om 14.00 uur opent DJ Hi Tone rustig het festival. Rond 17.30 uur is het tijd voor het Tilburgs Kwartiertje met de  Tilburgse artiesten Nataz, Belgische Douane, Sazz Leonore en Tom Besley. Om 18.30 uur begint de modellenwedstrijd van de Typisch Tilburg Kalender. Veertig Typisch Tilburg modellen presenteren zich aan een vakjury. De modellen presenteren zich in twee sessies aan de vakjury en het publiek. Uiteindelijk blijven de 13 beste modellen over die op de Typisch Tilburg Kalender 2014 mogen poseren.  Om 20.30 uur betreed Nighttrain het podium en dat betekent gegarandeerd feest! De acht leden van Nighttrain hebben één ding gemeen: hun passie voor muziek. Samen maken zij de bezoekers van Hap Stap non-stop aan het swingen met repertoire van bekende covers. Met soul, dynamiek en humor als voornaamste ingrediënten.

Zondag 19 mei
Na de opening om 14.00 uur start het festival met Straattheater. Om 20.30 uur verwelkomen we SESSION, een allround feest- en coverband, bestaande uit negen enthousiaste, zeer ervaren muzikanten. SESSION speelt bekende recente feestelijke hits, classics, dance, rock en Nederlandstalig repertoire met maar 1 doel: het dak moet en zal eraf! Tussen de sessies door zal om 21.15 uur de prijsuitreiking redcoon.nl plaatvinden!

Maandag 20 mei
De laatste dag van het festival wordt om 14.00 uur geopend en dat is dan ook meteen de start van de kindermiddag. DJ JvE zorgt deze middag voor de muziek. In het begin van de avond treedt The LSB Experience op. Het repertoire van The LSB Experience bevat nummers van onder andere Crosby, Stills & Nash, The Eagles, Venice, Fleetwood Mac en Crowded House. Met deze 5-mans formatie ligt het accent op de meer stevige en swingende nummers binnen dit genre.

De presentatie van het festival is in handen van Rens Merkelbach.

Het Tilburg Hap Stap Festival is voor alle levensgenieters! Lekker eten, borrelen, ongedwongen ontmoetingen, muziek, kunst en cultuur in de Interpolistuin.
Tilburg Hap Stap Festival  “Waar je thuis bent als je uit gaat”

De openingstijden van het festival zijn op vrijdag van 17.00 uur tot 01.00 uur, zaterdag van 14.00 uur tot 01.00 uur, zondag van 14.00 uur tot 01.00 uur en maandag van 14.00 uur tot 22.00 uur.